Titel Afbeelding

Over mij

In 1974 ben ik in Bussum geboren. Het grootste deel van mijn leven heb ik in de Betuwe gewoond. Als onderwijspedagoog ben ik onderdeel van verschillende initiatieven.

In mijn blogs geef ik taal aan de mooite in het leven.

Ik organiseer bijeenkomsten rondom thema’s over menszijn in deze tijd en deel daar dopjes hartverzachter uit.

Verder help ik mensen in initiatieven en organisaties met taal vinden, verbindingen leggen en impact vergroten.

Met mijn partner Dennis en kinderen Djoeke 16, Teije 18 jaar, twee poezen en hond Moos woon ik in een lichtblauw houten huis aan de rand van het dorp Vijfhuizen onder de rook van Haarlem.

Onze woonplek is een ruimte waar we meervoudige waarden creëren en een kleinschalig voorbeeld zijn voor grote maatschappelijke regeneratieve doelen.

  1. Natuur inclusief
  2. Vindingrijk
  3. Menswaardig
  4. Positief gezond
  5. Regeneratief economisch.

Hoe ziet dat er concreet uit? Samen met partners zijn we op ons erf een houten woning aan het realiseren waar mijn ouders komen wonen.

Op onze plek verlagen we kosten en verhogen kwaliteit van leven. We vergroten de biodiversiteit, gaan bodemdaling in veenweidegebied tegen en wekken eigen energie op.
Er is een kleinschalige moestuin, vuurplaats en eigen houtproductie. De plek geeft ruimte voor plezier en bezinning.
Zo dragen we vanuit onze woonplek bij aan de maatschappelijke opgaven van deze tijd.
De mooite nieuwsbrief verschijnt regelmatig

Hoe is dat voor jou?

Toen ik in 1999 startte ik op De Vrije School werden Vera en ik onderdeel van elkaars leven, ik werd haar juf in de zesde klas (groep 8). Met haar project: “zie je mij?”™ geeft ze jonge mantelzorgers een gezicht. Hoe is het om op te groeien met een broer of zus met een vorm van autisme? Vera volgde drie jongeren op zoek naar een antwoord. Hoe het is om samen te leven met iemand die extra zorg nodig heeft. Waarin maakt het je mooier en waarin verschijnt de moeite?

Wat me het meest ontroerde in haar verhaal is het antwoord dat ze geeft als Jan Jaap haar vraagt: “wat heb je het meest gemist?” Haar antwoord is: “dat iemand aan me gevraagd heeft, hoe is dat voor jou?”

Beluister op Spotify