Titel Afbeelding

Mooite weer

Mooite weer

Code geel en het is mooite-weer! Hagel en zon wisselen elkaar af. De wind draait kleine sneeuwvlokken in wervelingen rond tot de blauwe hemel ruimte maakt. Momenten van zon, warmte en licht wisselen af met ogenblikken van kou, donkerte en ijsbolletjes. Ik herken dit beeld; het is zoals zachtheid en strakheid in mij afwisselen.
Ik kan ze fysiek voelen: bij strakheid trekt mijn buik samen, spant mijn onderkaak aan en zit mijn tong aan mijn verhemelte geklemd. Ik voel dan dat mijn kiezen op elkaar knellen met een zuinig geknepen mond. Zachtheid is heel anders, dan voel ik een warme plek rond mijn hart en heb ik een diepere ademhaling. Met ontspannen lippen waardoor een glimlach verschijnt.
Ik kan heel goed herkennen wat ze innerlijk met me doen. Bij strakheid vermeerderen mijn oordelen niet alleen, ze worden ook harder en scherper. Ze wervelen in mijn hoofd en creëren afgescheidenheid. Zachtheid werkt anders; dan ben ik milder en liefdevoller. Dan hoef ik minder te doen om genoeg te zijn en voel ik me in verbinding met mezelf, de ander en een groter geheel.
Code geel werd afgegeven; een waarschuwing voor weersomstandigheden die best vaak voorkomen. Zoals strakheid in mij best vaak voorkomt. ‘Bij code geel is het raadzaam om op te letten, met name als je onderweg bent. Mogelijk moet je bepaalde activiteiten (tijdelijk) stoppen als gevolg van het weer’ zegt het nieuwsbericht. Ik zal bij strakheid uitkijken, met name als ik in beweging ben en voelen welke activiteiten ik los mag laten om vanuit liefde weer zachtheid en verbinding toe te laten.
Geen reactie's

Plaats een reactie