Over mij

De zon buiten brengt me in gedachten terug bij mijn stage 21 jaar geleden. Naar vrijscholen in Alexandra en Soweto, de townships van Johannesburg. Ik was er in de winter om te ervaren hoe vrijschool onderwijs eruit ziet als alles anders is: de verhalen van mensen, de diep rode aarde, het Zuiderkruis aan de hemel, Kerst in de zomer en in een omgeving met veel geweld ook armoede in het leven van alledag.

 

Juist door enorme verschillen kon ik zien dat de leerkrachten die ik in hun klassen bezocht en met ik werkte een gelijke intentie hadden; liefde om de jonge mens te helpen zich te verbinding met de wereld. Zich aan de wereld te ontwikkelen. Een intentie die ik herkende van de scholen waar ik stage liep in Nederland en die ik later bezocht in o.a Sint Petersburg en New-York.

 

Aan het steeds weer vorm geven van die intentie draag ik nog altijd met veel passie bij. Niet alleen als moeder maar ook als leerkracht, lerarenopleider, onderzoeker of filmmaker. En nu als ondernemer met Mooite.

 

Kan ik jou, met mijn ervaringen, helpen om een volgende stap te zetten in je professionele ontwikkeling? Zin om te groeien in pedagogische vindingrijkheid? Volg een van de drie trajecten of trakteer jezelf op een jaar lang Mooite!

 

Merel Boon
Vijfhuizerdijk 103
2141 BD Vijfhuizen
+31 6 41 32 45 47
merel@mooite.nl

Mooite met Pasen

Mooite met Pasen

Premier Jacinda Ardern van Nieuw Zeeland had vragen gekregen van bezorgde kinderen of de Paashaas en de tandenfee hun werk nog wel konden doen vanwege de lockdown.
Vorige week sprak ze tot de kinderen: “Het zal je geruststellen dat we zowel de tandenfee als de Paashaas als een essentieel beroep beschouwen. Maar zoals je je kunt voorstellen, zijn ze op dit moment behoorlijk druk met hun familie thuis en met hun eigen konijntjes”. Dus ik zeg tegen de kinderen van Nieuw Zeeland: “als de Paashaas je huis niet bezoekt dan moeten we begrip hebben voor het feit dat het op het moment moeilijk is voor het konijntje om overal te komen”. Daarna gaf ze advies aan de kinderen en hun ouders om de Paashaas te helpen en zelf een mooi paasei te maken en in te kleuren. Als we deze voor het raam zetten, kunnen de kinderen in de buurt op zoek gaan naar die mooie eieren, suggereerde de premier. Waarop ze nog zei: “Ik zou het geweldig vinden om heel veel mooie getekende eieren te zien.” 

Ze zag er prachtig uit in haar groene jurk, gouden ketting en met haar glimlach. De onderlinge verbondenheid, zachte kracht, verhalende beelden en oproep tot creativiteit ontroerde mij. Haar leiderschap benadrukt menselijkheid en dat inspireert me steeds weer. 

Laten we nu in deze intensieve en onzekere tijd onze onderlinge verbondenheid ook op afstand blijven vormgeven. Laten we met zachte kracht leidinggeven. Laten we elkaar verhalen vertellen en laten we vooral ook blijven creëren zodat vindingrijkheid onze menselijkheid blijft bevestigen. 

Liefdevolle Paasdagen gewenst!

No Comments

Post a Comment