Over mij

De zon buiten brengt me in gedachten terug bij mijn stage 21 jaar geleden. Naar vrijscholen in Alexandra en Soweto, de townships van Johannesburg. Ik was er in de winter om te ervaren hoe vrijschool onderwijs eruit ziet als alles anders is: de verhalen van mensen, de diep rode aarde, het Zuiderkruis aan de hemel, Kerst in de zomer en in een omgeving met veel geweld ook armoede in het leven van alledag.

 

Juist door enorme verschillen kon ik zien dat de leerkrachten die ik in hun klassen bezocht en met ik werkte een gelijke intentie hadden; liefde om de jonge mens te helpen zich te verbinding met de wereld. Zich aan de wereld te ontwikkelen. Een intentie die ik herkende van de scholen waar ik stage liep in Nederland en die ik later bezocht in o.a Sint Petersburg en New-York.

 

Aan het steeds weer vorm geven van die intentie draag ik nog altijd met veel passie bij. Niet alleen als moeder maar ook als leerkracht, lerarenopleider, onderzoeker of filmmaker. En nu als ondernemer met Mooite.

 

Kan ik jou, met mijn ervaringen, helpen om een volgende stap te zetten in je professionele ontwikkeling? Zin om te groeien in pedagogische vindingrijkheid? Volg een van de drie trajecten of trakteer jezelf op een jaar lang Mooite!

 

Merel Boon
Vijfhuizerdijk 103
2141 BD Vijfhuizen
+31 6 41 32 45 47
merel@mooite.nl

Mooite-intentie.

Mooite-intentie.

Vorige week maakte ik een intentie-plekje in huis waar ik vaak langsloop. Met een lichtje dat de hele dag aan is en de eerste bloemen uit de tuin. Drie bergkristalletjes voor de kosmische wereld, drie rozenkwarts steentjes voor de mensenwereld en drie schelpjes voor de aardewereld. Daartussen strooide ik kleine goudensterretjes. De afbeelding van Gabriël kreeg ik ‘toevallig’ in die dagen toegestuurd van een goede vriend. Misschien niet heel vanzelfsprekend in deze tijd voor Pasen maar ik word er blij van en dus mag hij erbij. 

De actie om dit vertilde plekje vol schoonheid te creëren kwam voort uit mijn behoefte om meer stil te staan bij al die mensen die nu over de drempel gaan. In liefde opzien en toedragen naar de mensen aan de andere kant. Hun kracht in kosmische gebieden in mijn bewustzijn leven en tegelijkertijd vertrouwen laten groeien dat we in ons werk hier op aarde sterke kracht te danken hebben aan gestorven medemensen. 

Hoe verzorg jij in het gewone alledaagse een verbinding met de niet fysiek waarneembare wereld? 

No Comments

Post a Comment