Titel Afbeelding

Mooite in verbondenheid

Mooite in verbondenheid

Vorige week zondag lag ik op de bank onder een deken met mijn boek, een kop thee en piekerde ik tussen het lezen door. Er was veel moois: hardlopen weer opgepakt, een betekenisvolle Mooite bijeenkomstaanmeldingen voor de Mooite-ontmoeting, een diner met geliefden, plezier met de kinderen etc. Maar er was ook moeite: minder buiten, meer chocola, ontbrekende schrijf-flow, afnemend vertrouwen, toenemende angsten, groeiende ergernis en een grotere hoeveelheid tijd doelloos op social-media. Ik had daar last van maar nog geen route naar mijn innerlijke ruimte gevonden om de spanning te onderzoeken. Dus maakte ik mijzelf die ochtend wijs dat de combinatie van bank, deken, boek en thee absoluut een oplossing zou zijn voor alle narigheid…

Op dat moment zie ik een berichtje van mijn mentor Bas op mijn telefoon binnenkomen: “Hi Merel, als je wilt kan ik je wel wat input geven. Je ging door mijn gedachten. Mocht het kloppen, laat me weten ok?”

Ik zit ineens rechtop, we hebben echt niet regelmatig contact, sterker nog de berichtjes hiervoor stuurden we in augustus zie ik. Ik herlees de woorden meerdere malen, ze dringen langzaam door.  “Dit is geen toeval Merel”, fluister ik mezelf zachtjes toe.

Ik ben die ochtend direct van de bank gekomen en heb zijn hulp dankbaar aangenomen. Gister in gesprek met Bas mijn vragen helder gemaakt, angsten gedeeld, tranen laten lopen en nieuwe perspectieven gevonden. 

Vandaag voel ik de werkzaamheid, liefde stroomt weer in mij en dat geeft een diep gevoel van dankbaarheid voor deze meer dan “toevallige samenloop”.  Maar ook een bekrachtiging van mijn vertrouwen dat we in een groter sociaal veld met elkaar verbonden zijn. Dat we elkaar op onverwachte momenten kunnen helpen. Bas kon niet weten hoe raak het moment was maar vertrouwde op zijn gevoel en zijn ingeving, ook al had het geen waarom. Hij verbond er een concrete actie aan; zocht contact en stelde me een vraag. Maakte tijd voor me vrij, luisterde en deelde zijn inzichten.

Een klein maar oneindig groot voorbeeld hoe onzichtbare wijsheid zich in een gedachte via ons hart in ons willen kan manifesteren en hoe we anderen daarmee helpen. Hoe beter we worden in voelen hoe verfijnder we de signalen uit dit grotere veld op kunnen vangen en hoe moediger we in ons willen worden. Mooite, gaat over verbonden zijn met onszelf, de ander en een groter geheel.

2 Reactie's
 • Astrid van Zon

  5 november 2019 op 17:48 Beantwoorden

  Dag Merel, mooi om je zo te laten zien en natuurlijk herkenbaar. Inmiddels stap ik ook uit de comfortzone probeer mijn eigen weg te gaan en het verbaast me hoeveel me daar ook iedere keer weer vanaf probeert te houden. Dank voor het delen van je verhaal. Astrid

  • admin

   6 november 2019 op 07:08 Beantwoorden

   Dag Astrid, dank je wel voor je berichtje. Denk regelmatig aan je, benieuwd naar jouw eigen weg:-) Lieve groet Merel

Plaats een reactie