Titel Afbeelding

Mooite in moedigheid.

Mooite in moedigheid.

Mooite in moedigheid.”Je rijdt in een ayGO sufferd!”, foeter ik hardop naar de bestuurder in de witte Toyota voor mij die keurig stopt voor het, net op oranje gesprongen, stoplicht. Naast me schiet zoonlief van vijftien in de lach. Ik zie er de lol niet van in en blijf geërgerd voor me uitkijken. Waarop ik een aai over mijn bol krijg met de woorden: ’take it easy!’ Ik kijk hem aan en zie pretlichtjes in zijn ogen. Ik geef me over en schiet ook in de lach. Hij zet de muziek nog wat harder en samen zingen we luidkeels mee. Ik voel de chaos in mijn hoofd afnemen en mijn frustratie langzaam oplossen. Het brengt me weer in het moment waar ik ben: samen met zoonlief in de auto, zingend onderweg naar zijn hockeytraining.


Nadat ik hem heb afgezet, kijk ik terug. Ik heb uren achter mijn computer ‘gewerkt’ maar al mijn inspanning heeft feitelijk tot niets geleid. Ik wilde betekenisvolle Mooite-inhoud schrijven maar niks leek goed genoeg. Er ontstond een maalstroom van kritiek op mijn woorden. Mijn hoofd sloeg piekerend op hol, mijn hart sloot zich vanuit oude overtuigingen dat mijn schrijfsel toch niet goed genoeg ging worden en vanuit angst kwam er werkelijk niets uit mijn handen.
Niet zo gek dus dat al die uren me, behalve oplopende frustratie, weinig opgeleverd hebben. In gedachten bied ik de Aygo bestuurder mijn excuses aan.

Liefde is aanwezig zijn, beschikbaar voor het universum, de kosmos. Je bereidheid om een proces in te gaan waarvan de uitkomst open is. Moediger worden in processen waarvan het resultaat onzeker is. Vertrouwen op overvloed zodat je in je scheppingsproces liefdevol en royaal kunt ontvangen. Is dat niet precies waar mooite over gaat?

Geen reactie's

Plaats een reactie