Titel Afbeelding

Mooite in je kleding

Mooite in je kleding

Dat hemdje met gaten erin dat nog zo lekker zit. Die broek die eigenlijk net te groot is maar nog niet versleten. De witte wollen trui die ik op het verkeerde programma in de wasmachine deed en nu, iets vervilt, toch nog past. Het T-shirt met goede herinnering maar ook met een gaatje in de mouw. De jurk die zo leuk leek maar eigenlijk veel te kort is. Mijn oude zwarte leren jasje dat nog zo lekker zit maar verkleurde plekken heeft. 

Afin, je kent het wel, de stapel kleding die totaal niet meer ondersteunend is aan wie je op dit moment bent. Aan hoe je in een nieuwe fase bent gegroeid. Die kleding uit mijn kast ga ik zo naar de textielbak brengen.

De bezem door mijn kleding kast creëert ruimte. Niet alleen fysiek maar ook in mijn ziel. Bovendien nodigen de stapels oude kleding niet uit om nieuwe te kopen. Wat voor mij een extra belemmering vormt omdat kleding kopen echt niet mijn hobby is. Ik sta meestal toenemend ongelukkig in pashokjes te klooien en heb altijd last van keuze stress waardoor ik meestal de winkel verlaat zonder aankoop. Het wegdoen geeft dus spanning (nu moet ik wel nieuwe kopen) maar lucht ook op (tijd voor kleding die mijn mooite-zelf tot uitdrukking brengt). 

Waarom is kleding belangrijk voor je mooite-zelf? Kleding haalt je eigen waarde naar beneden of draagt bij aan een goed gevoel van eigenwaarde. Je groeit in kleding maar ook uit bepaalde kleding. In dat eerste geval voel ik me vrolijker, optimistischer en sapperder. Ik denk dat het dan voor de kosmos, het universum, de geestelijke wereld (of welk woord je ook aan de niet fysiek zichtbare wereld geeft) veel leuker is om met me samen te werken. Ik trek wel eens mijn glanzende blauwe jurk aan als ik aan de inhoud van Mooite werk. Dat geeft een feestelijk gevoel, ik nodig ‘boven’ uit en dat versterkt mijn flow en schoonheid. Doe ergens komende dagen gewoon eens je feest kleding aan, dans en nodig de geestelijke wereld uit om met je mee te dansen!

Geen reactie's

Plaats een reactie