Over mij

De zon buiten brengt me in gedachten terug bij mijn stage 21 jaar geleden. Naar vrijscholen in Alexandra en Soweto, de townships van Johannesburg. Ik was er in de winter om te ervaren hoe vrijschool onderwijs eruit ziet als alles anders is: de verhalen van mensen, de diep rode aarde, het Zuiderkruis aan de hemel, Kerst in de zomer en in een omgeving met veel geweld ook armoede in het leven van alledag.

 

Juist door enorme verschillen kon ik zien dat de leerkrachten die ik in hun klassen bezocht en met ik werkte een gelijke intentie hadden; liefde om de jonge mens te helpen zich te verbinding met de wereld. Zich aan de wereld te ontwikkelen. Een intentie die ik herkende van de scholen waar ik stage liep in Nederland en die ik later bezocht in o.a Sint Petersburg en New-York.

 

Aan het steeds weer vorm geven van die intentie draag ik nog altijd met veel passie bij. Niet alleen als moeder maar ook als leerkracht, lerarenopleider, onderzoeker of filmmaker. En nu als ondernemer met Mooite.

 

Kan ik jou, met mijn ervaringen, helpen om een volgende stap te zetten in je professionele ontwikkeling? Zin om te groeien in pedagogische vindingrijkheid? Volg een van de drie trajecten of trakteer jezelf op een jaar lang Mooite!

 

Merel Boon
Vijfhuizerdijk 103
2141 BD Vijfhuizen
+31 6 41 32 45 47
merel@mooite.nl

Mooite in je kleding

Mooite in je kleding

Dat hemdje met gaten erin dat nog zo lekker zit. Die broek die eigenlijk net te groot is maar nog niet versleten. De witte wollen trui die ik op het verkeerde programma in de wasmachine deed en nu, iets vervilt, toch nog past. Het T-shirt met goede herinnering maar ook met een gaatje in de mouw. De jurk die zo leuk leek maar eigenlijk veel te kort is. Mijn oude zwarte leren jasje dat nog zo lekker zit maar verkleurde plekken heeft. 

Afin, je kent het wel, de stapel kleding die totaal niet meer ondersteunend is aan wie je op dit moment bent. Aan hoe je in een nieuwe fase bent gegroeid. Die kleding uit mijn kast ga ik zo naar de textielbak brengen.

De bezem door mijn kleding kast creëert ruimte. Niet alleen fysiek maar ook in mijn ziel. Bovendien nodigen de stapels oude kleding niet uit om nieuwe te kopen. Wat voor mij een extra belemmering vormt omdat kleding kopen echt niet mijn hobby is. Ik sta meestal toenemend ongelukkig in pashokjes te klooien en heb altijd last van keuze stress waardoor ik meestal de winkel verlaat zonder aankoop. Het wegdoen geeft dus spanning (nu moet ik wel nieuwe kopen) maar lucht ook op (tijd voor kleding die mijn mooiste zelf tot uitdrukking brengt). 

Waarom is kleding belangrijk voor groei in vindingrijkheid? Kleding haalt je eigen waarde naar beneden of draagt bij aan een goed gevoel van eigenwaarde. In dat laatste geval voel ik me vrolijker, optimistischer, minder angstig en kan vindingrijkheid stromen. Ik denk dat het dan voor de kosmos, het universum, de geestelijke wereld (of welk woord je ook aan de niet fysiek zichtbare wereld geeft) veel leuker is om met me samen te werken. Ik trek wel eens mijn glanzende blauwe jurk aan als ik aan de inhoud van de Mooite-trajecten werk. Dat geeft een feestelijk gevoel, die sein ik ‘naar boven’ en dat versterkt de flow van vindingrijkheid. Als je vindingrijkheid wilt aantrekken helpt het om zelf iets leuks of moois aan te trekken! 

Kijk dit weekend in jouw kledingkast en kies drie kledingstukken uit die niet meer passen bij wie je nu bent. Doe ze in een zak en breng ze naar de textielbak. Doe komende dagen eens gewoon je mooiste kledingstuk aan, dans en nodig de geestelijke wereld uit om met je mee te dansen!

No Comments

Post a Comment