Over mij

De zon buiten brengt me in gedachten terug bij mijn stage 21 jaar geleden. Naar vrijscholen in Alexandra en Soweto, de townships van Johannesburg. Ik was er in de winter om te ervaren hoe vrijschool onderwijs eruit ziet als alles anders is: de verhalen van mensen, de diep rode aarde, het Zuiderkruis aan de hemel, Kerst in de zomer en in een omgeving met veel geweld ook armoede in het leven van alledag.

 

Juist door enorme verschillen kon ik zien dat de leerkrachten die ik in hun klassen bezocht en met ik werkte een gelijke intentie hadden; liefde om de jonge mens te helpen zich te verbinding met de wereld. Zich aan de wereld te ontwikkelen. Een intentie die ik herkende van de scholen waar ik stage liep in Nederland en die ik later bezocht in o.a Sint Petersburg en New-York.

 

Aan het steeds weer vorm geven van die intentie draag ik nog altijd met veel passie bij. Niet alleen als moeder maar ook als leerkracht, lerarenopleider, onderzoeker of filmmaker. En nu als ondernemer met Mooite.

 

Kan ik jou, met mijn ervaringen, helpen om een volgende stap te zetten in je professionele ontwikkeling? Zin om te groeien in pedagogische vindingrijkheid? Volg een van de drie trajecten of trakteer jezelf op een jaar lang Mooite!

 

Merel Boon
Vijfhuizerdijk 103
2141 BD Vijfhuizen
+31 6 41 32 45 47
merel@mooite.nl

Mooite in gezondheid.

Mooite in gezondheid.

‘Komende dagen veel rust en kleine stukjes lopen’, hoor ik de huisarts tegen me zeggen terwijl ze de injectienaald onder mijn huid brengt. Even daarvoor heeft ze acute slijmbeursontsteking in mijn heup vastgesteld. Ik voel mijn ongerustheid langzaam overgaan in paniek: vandaag en morgen veel te doen, donderdag stagepresentatie van zoonlief, vrijdag Innerlijk Atelier van Mooite, zaterdag in alle vroegte naar Tel Aviv… Veel rust en kleine stukjes lopen? No way!

‘Ik wil deze ontsteking niet!’, blijf ik onderweg als een mantra herhalen. Mijn bozigheid neemt toe: waarom ik? Waarom nu? Waarom dit? Vervolgens wil ik dat iemand ‘dit’ even snel komt fixen.

Thuisgekomen realiseer ik me natuurlijk dat ik zelf aan zet ben en kom langzaam in overgave van wat ís: mijn hevige pijn en mijn angst om los te laten dat dingen gaan zoals ik dat had bedacht. Ik adem voor het eerst naar de pijn toe in plaats van er vandaan, zoals ik tot nu toe deed. Ik voel mijn weg er langzaam helemaal in. Dat geeft wat zachtheid en vertrouwen in wat blijkbaar de bedoeling is: vertragen en de kunst van ontvangen.

4 Comments
 • Rob Alfing

  12 februari 2020 at 15:06 Beantwoorden

  Veel plezier in het accepteren..

  Liefs Rob Alfing

  PS: ik ben net geopereerd aan mijn knie;-)

  • admin

   26 februari 2020 at 09:21 Beantwoorden

   Ha Rob, en jij plezier met vertragen:-)
   Liefs Merel

 • Lisette Eschweiler

  16 februari 2020 at 20:00 Beantwoorden

  Vertragen en de kunst van ontvangen, binnenkort ga ik onder het mes (in mijn heup) en moet ik alleen maar vertragen en een heleboel loslaten Ik wil je bedanken voor de woorden “adem voor het eerst naar de pijn toe”. Al anderhalf jaar loop ik met pijnklachten en heb ik er alleen maar vandaan geademd. Toen ik hoorde dat ik binnen drie weken geopereerd zou worden sloeg de angst, onzekerheid en frustratie toe. HOE GA IK DIT DOEN??? Nu alles onder controle aan het houden en een heleboel regelen, maar misschien moet ik deze laatste week er al eens mee beginnen, vertragen…. Weet alleen nog niet hoe. Ik heb een paar lessen tijdens de BVO van jou gehad, je heb mij geïnspireerd en nu weer, jij kan dit, daar heb ik alle vertrouwen. Zou willen dat ik wat kennis van jou had, om straks mij proces na de operatie makkelijker door te kunnen staan.

  • admin

   26 februari 2020 at 09:21 Beantwoorden

   Dank je wel voor je bericht Lisette! Het gaat vooral om niet-doen is mijn ervaring. Oefenen om in het hier en nu te zijn met alles wat er is. Heling begint met de omarming van wat is en daarin liefdevol van jezelf houden. Wens je heel veel zachtheid, warmte en nabijheid toe in je proces. Je bent hier altijd van harte welkom in een Mooite middag om verder te oefenen in vertragen en vertrouwen! Big hug

Post a Comment