Titel Afbeelding

Mooite in denken.

Mooite in denken.

Mijn piekerende gedachten nemen mij vaak mee in hun maalstroom. Met een stuwende kracht rijgen ze de ene gedachte aan de andere. Niet logisch lijkt daarin ineens logisch. Ze zijn associatief, willekeurig en leveren eigenlijk altijd een versterking van mijn angst op. 
Om dit patroon te doorbreken, ben ik daarnaast een andere stroom gaan verzorgen. Daarin vorm ik gedachten in plaats van dat ze mij vormen. Ben ik actief in plaats van passief en word ik gevoed in plaats van gevuld.

Ik doe dat als volgt: 
1. Ik lees een stuk inhoud met al mijn aandacht. Liefst inhoud over niet zichtbare werkelijkheden zodat mijn associatieve denken er niet zo makkelijk mee aan de haal kan gaan. Ik denk de gedachten van de schrijver of schrijfster mee. 
2. Ik probeer met het boek dicht deze inhoud zo nauwkeurig mogelijk na te denken. Met welke gedachte begon de inhoud? Welke volgde daarna? Etc. 
3. Dan verbind ik de inhoud aan een eigen gevoel, gebeurtenis of gedachte. Dat doe ik soms ook tekenend in vorm en/of kleur. En daarna begin ik weer bij 1. met het volgende stukje in volle aandacht te lezen.

En weet je wat ik ontdekte? Een gedachte die goed gedacht wordt, werkt positief door in je hele systeem! 


Geen reactie's

Plaats een reactie