Over mij

De zon buiten brengt me in gedachten terug bij mijn stage 21 jaar geleden. Naar vrijscholen in Alexandra en Soweto, de townships van Johannesburg. Ik was er in de winter om te ervaren hoe vrijschool onderwijs eruit ziet als alles anders is: de verhalen van mensen, de diep rode aarde, het Zuiderkruis aan de hemel, Kerst in de zomer en in een omgeving met veel geweld ook armoede in het leven van alledag.

 

Juist door enorme verschillen kon ik zien dat de leerkrachten die ik in hun klassen bezocht en met ik werkte een gelijke intentie hadden; liefde om de jonge mens te helpen zich te verbinding met de wereld. Zich aan de wereld te ontwikkelen. Een intentie die ik herkende van de scholen waar ik stage liep in Nederland en die ik later bezocht in o.a Sint Petersburg en New-York.

 

Aan het steeds weer vorm geven van die intentie draag ik nog altijd met veel passie bij. Niet alleen als moeder maar ook als leerkracht, lerarenopleider, onderzoeker of filmmaker. En nu als ondernemer met Mooite.

 

Kan ik jou, met mijn ervaringen, helpen om een volgende stap te zetten in je professionele ontwikkeling? Zin om te groeien in pedagogische vindingrijkheid? Volg een van de drie trajecten of trakteer jezelf op een jaar lang Mooite!

 

Merel Boon
Vijfhuizerdijk 103
2141 BD Vijfhuizen
+31 6 41 32 45 47
merel@mooite.nl

Mooite in afstandsonderwijs.

Mooite in afstandsonderwijs.

‘Ik bracht twee boeken langs bij studenten, dat zou ik voor de corona crisis nooit gedaan hebben’, vertelt jurist, moeder, advocaat, echtgenote én HBO docent Dora Fuzy mij. ‘Ik voel me meer betrokken: als er 25 studenten online zouden moeten zijn en er zijn er 20 dan ben ik nu geneigd om die vijf een mailtje te sturen met de vraag: hoe is het met je? Voor deze periode was ik veel zakelijker, harder misschien ook; je bent in mijn les of niet maar dat is jouw probleem. Nu voelt dat niet meer zo. Dat ze er niet zijn ervaar ik nu ook een stukje als mijn probleem.

Hoe dat gekomen is? Doordat online afstandsonderwijs letterlijk een thuissituatie in beeld brengt. Een huilende moeder met baby op de achtergrond, drie zusjes die duidelijk op het tijdstip van de les onder de zorg van de student vallen of studenten die hun werk en inkomen voor een gezin combineren met hun opleiding; de lijnen worden korter en contact echter terwijl de afstand fysiek en ook soms door technologische storende factoren nog nooit zo groot is geweest’. Dank je wel Dora voor onze openhartige en levendige ontmoeting online!

No Comments

Post a Comment