Titel Afbeelding

Mooite in afstandsonderwijs.

Mooite in afstandsonderwijs.

“Ik bracht twee boeken langs bij studenten, dat zou ik voor de corona crisis nooit gedaan hebben”, vertelt jurist, moeder, advocaat, echtgenote én HBO docent Dora Fuzy mij. “Ik voel me meer betrokken: als er 25 studenten online zouden moeten zijn en er zijn er 20 dan ben ik nu geneigd om die vijf een mailtje te sturen met de vraag: hoe is het met je? Voor deze periode was ik veel zakelijker, harder misschien ook; je bent in mijn les of niet maar dat is jouw probleem. Nu voelt dat niet meer zo. Dat ze er niet zijn ervaar ik nu ook een stukje als mijn probleem.

Hoe dat gekomen is? Doordat online afstandsonderwijs letterlijk een thuissituatie in beeld brengt. Een huilende moeder met baby op de achtergrond, drie zusjes die duidelijk op het tijdstip van de les onder de zorg van de student vallen of studenten die hun werk en inkomen voor een gezin combineren met hun opleiding; de lijnen worden korter en contact echter terwijl de afstand fysiek en ook soms door technologische storende factoren nog nooit zo groot is geweest”. Dank je wel Dora voor onze openhartige en levendige ontmoeting online en je Mooite-verhaal!

 

Geen reactie's

Plaats een reactie