Titel Afbeelding

Letterzetter

Letterzetter

De opgestapelde blokken van Grafisch ontwerper Felix Salut in Museum Kranenburgh nodigen uit om te spelen. Zijn Galapagos game bestaat uit negen vormen en lijnen die op een oneindig aantal manieren gecombineerd kunnen worden. In de hoge, lichte tentoonstellingsruimte ontstaan letters, woorden, namen en verhalen. Nadat schroom plaats gemaakt heeft voor enthousiasme beweeg ik tussen de blokken op zoek naar onderdelen van mijn woord. Letters worden gelegd. Het beroep van letterzetter mag dan bij de dagbladen uitgestorven zijn, hier is het springlevend.
De ene kubus na de andere zet ik erbij. Eigenlijk zijn we allemaal letterzetters, denk ik terwijl ik bezig ben. Letters vormen onze woorden en met woorden ‘schrijven’ we ons verhaal.
Mijn wangen zijn inmiddels roze van enthousiasme als ik zie dat mijn lief zijn trui en tentoonstellingsboekje aan de kant heeft gelegd en in een andere berg blokken meezoekt. Een innerlijke glimlach verschijnt. Het laatste blok laat zich moeilijk vinden en zo krijgen we ook de suppoost in ons team; ze weet zeker dat die er nog is, komt in actie en even later ligt Mooite in Museum Kranenburgh. Mijn hart maakt een sprongetje. Benieuwd wie na ons komt en dit zal lezen.
Welk woord zou jij als letterzetter voor de volgende bezoeker achterlaten?
Geen reactie's

Plaats een reactie