Titel Afbeelding

kwetsbaar én dapper

kwetsbaar én dapper

Lieve Mooite-lezers,
het is al enige tijd geleden dat ik iets plaatste. Mijn moeite was wat groter dan mijn mooi. Ik nam me steeds voor om de draad weer op te pakken maar niets van wat ik schreef leek goed, interessant, kwalitatief of glanzend genoeg. Te plat, te kort, te simpel of te geforceerd, waren oordelen die in mij verschenen als ik weer iets van me wilde laten lezen. Op sociale-media zag ik de successen van mensen met ‘zoveel-ontelbaar-K’ volgers en ik verschrompelde. Mensen die wél iets doen, dacht ik dan.
De actualiteiten uit de wereld buitelen over me heen en hebben een vermorzelende werking. De lelijkheid, hardheid, felheid, gewelddadigheid en verdeeldheid in de nieuwsberichten maakt dat ik me terugtrek. Dan leef ik voor even de illusie dat ik er niets mee te maken heb en mezelf er niet toe hoef te verhouden. Paradoxaal genoeg open ik dan veel vaker de NOS-app op mijn telefoon en zoek bijna geobsedeerd naar het laatste nare nieuws om vervolgens weer minder te voelen en te doen.
Nu kwetsbaar én dapper weer een schrijven omdat ik weet dat elke liefdevolle handeling, hoe klein ook, ingeweven wordt in mezelf, de ander en een groter geheel. Doen waar ik plezier aan beleef; mooite-woorden verzamelen. Ze met liefde van inhoud voorzien en met jullie delen. Dit is weer de eerste…
Liefs Merel
Geen reactie's

Plaats een reactie