Fine dining
Twaalf gangen?! Dat is de reactie van dochterlief als ik onze fine dining in gesprek breng. Het is de eerste keer dat we met zijn vieren op deze manier uit eten gaan. Spannend en heerlijk tegelijkertijd. De eerste gerechten eten we in een kleine witte kapel die is omgetoverd tot een bijzondere eetlocatie. Tegen de achtergrond van het gerenoveerde orgel staan drie koks te koken. In het midden van de ruimte staat een ronde tafel met bloemen en een variatie van water en cava. Eromheen moderne banken en stoelen. Lokale en duurzame ingrediënten volgen elkaar op. De puurheid in smaken, kleuren en geuren is zalig en de aandacht voor alle details ontroert me.
Voor het tweede deel lopen we via een bloemrijke binnenplaats een andere ruimte binnen. Hier volgen nieuwe combinaties met avocado, pistache, groene asperges en sinaasappelbloesem. Tussendoor eten we verrukkelijk brood met olijfolie van de olijven uit eigen boomgaard. In de laatste gerechten proeven we bergamot, citroen, rozen, mango, citrus, granaatappel en cherimoya fruit.
Er ontstaan mooie tafelgesprekken en van ons samenzijn in deze ervaring stroomt mijn hart gewoon een beetje over.
En dochterlief? Die heeft de smaak te pakken. Bij haar cortado zegt ze stralend: ‘ik ga dolgraag nog een keer mee’.
Geen reactie's